Elikadura burujabetza donostiako elkarte gastronomikoetan. II. Fasea
Proiektu hau prestakuntzako eta sentsibilizazioko prozesu baten bigarren fasea da, eta, horren bidez, Donostiako 4 elkarte gastronomikoren kide diren pertsonek elikadura burujabetzan sakontzea eta barneratzea nahi dugu, garapen sostengagarriko eredu gisa, horrek kontsumo ereduan eta egunerokotasunean sustatzen duen filosofia nola sar daitekeen ezagutzera ematzeko. Hori lortzeko, hiru emaitza proposatzen ditugu: lehenik, Donostiako elkarte gastronomiko batzuetako pertsonek elikadura burujabetzaz eta kontsumo ereduen inguruan dituzten ezagutzak sakontzea, eta, horrekin, kontzientzia kritikoa sortzea egunerokoan aplikatzen dugun kontsumo sostengagaitzaren ereduari buruz; bigarrena, tresna eta esperientzia praktikoetatik pertsonak horiengan kezka sortzea, hurbil dugun garapen ereduaren bestelako aukerak ikus ditzaten: eta azkenik, hirugarren emaitza, donostiar herritarrei proiektu honekin egindako tresnak helaraztea, hartara, sentsibilizazio eta prestakuntza handiagoa izan dezaten pertsona gehiagok.
Erakunde finantzatzailea | Erakunde bideratzailea | Agindutakoa guztira | Ordaindutako zenbatekoa | ||
---|---|---|---|---|---|
Donostiako Udala | Asociación Mugen Gainetik - ONG para la Ayuda y Cooperación al Desarrollo con Países del Tercer Mundo | 28.922,18 € | 2019 | Euskadi | 20.245,96 € |
2020 | Euskadi | 8.676,22 € |
Informazio gehigarria | |
---|---|
Zonalde geografikoa |
Euskadi,
Europa |
Modalitatea | Gizarte eraldaketarako hezkuntza |
DAC sailkapenaren araberako instrumentua | Garapen-arazoen inguruan gizartea sentikortzeko jarduerak |
Lankidetza-instrumentua | Lehia askeko diru-laguntzen deialdi publikoa gizarte eraldaketarako hezkuntza proiektuentzat |
Esku-hartze estrategia | Sentsibilizazioa |
Jarduera-esparrua | Hezkuntza informala |
Barruko kodea | SEN2019-955/1 |
Bideratze-modua | Deialdi bidezko diru-laguntza jaso duten bitartekoek burututako jarduerak |
Erakunde bideratzailea |
Asociación Mugen Gainetik - ONG para la Ayuda y Cooperación al Desarrollo con Países del Tercer Mundo (GGKEak eta Gizarte Zibileko Erakundeak > Herrialde emailean egoitza duten GGKEak) |
Tokiko erakundea | |
DAC sailkapenaren araberako sektorea | Zehaztu gabeak / Sailkatu gabeak |
CRS sailkapenaren araberako sektorea | Garapenarekin erlazioa duten arazoen inguruko sentsibilizazioa |
Hasierako eta amaierako urtea | 2019 - 2020 |
Informazio gehiago proiektuaren webgunean | Elikadura burujabetza donostiako elkarte gastronomikoetan. II. Fasea |